Eylandt Flielandt

Cultuur Historische Vereniging

Glasnegatieven: een hoofdstuk apart

De vereniging bezit zo'n 65 glasnegatieven. Helaas verkeert niet alles in een goede staat. Toch kunnen we met wat kunst & vliegwerk hiervan iets zichtbaar maken. Daarna moeten we nog uitzoeken uit welk jaar e.e.a. stamt en wat het onderwerp is.

Hierbij enkele voorbeelden van een paar negatieven.Beeldmateriaal

De Cultuur Historische Vereniging heeft in de loop der jaren de beschikking gekregen over zeer veel beeldmateriaal in de vorm van foto’s ansichtkaarten e.d..

Momenteel zijn we bezig om dit beeldarchief te ontsluiten. In eerste instantie voor onze leden en daarnaast ook voor anderen, niet-leden. Dit omdat we van mening zijn dat we een dergelijk cultureel erfgoed niemand mogen onthouden.

Maar hierin zitten al heel veel uren werk en gaan er nog vele uren in zitten.


Behalve dat we alle foto’s, ansichtkaarten, kranten en tijdschriftartikelen moeten categoriseren en catalogiseren moeten deze ook allemaal ingescand worden. En vaak bewerkt alvorens het op onze website geplaatst kan worden.

Een bijzondere categorie hierbij vormt een serie glas negatieven die we bezitten. Deze stammen waarschijnlijk van rond 1935 en zijn mogelijk gebruikt om ansichtkaarten van te laten maken.


Hulp bij dit omvangrijke project is altijd welkom. Dus neem gerust contact op met secretaris@CHV-vlieland.nl.


Digitaliseren fotoarchief