Eylandt Flielandt

Cultuur Historische Vereniging

Gasten Schilderen

Vlieland trekt jaarlijks veel terugkerende gasten, waaronder veel creatieve en kunstminnende mensen. Zij leggen hun indrukken van het eiland vast in beeldende kunst. De Cultuur Historische Vereniging biedt deze mensen tweejaarlijks een podium om die kunst met anderen te delen. Het museum Tromp’s Huys stelt hiervoor met plezier de tentoonstellingszolder beschikbaar.

De getoonde werken zijn te koop en bij verkoop ontvangt het museum een commissie. Hiermee kunnen toekomstige tentoonstellingen mogelijk worden gemaakt.


Het publiek dat het museum bezoekt wordt gevraagd een stem uit te brengen op het meest aansprekende, mooiste of verrassende werk.
Gasten Schilderen Vlieland 2017-2018

De winnares van de publieksprijs werd Mevrouw Radmila Rusic met het werk getiteld "Reddingshuisje Vlieland". Ze kreeg van het publiek verreweg de meeste waardering voor haar werk.

Gasten Schilderen Vlieland 2019-2020


De winnaar van de publieksprijs werd deze keer de heer Gert Pruik die 52 voorkeursstemmen had gekregen voor zijn werk "Willem de Vlamingh". Maar hij had ook 49 stemmen gekregen voor zijn werk "Nicolaaskerk". Hiermee verdiende hij zowel een eerste als een tweede plaats in de expositie. De derde plaats ging naar mevrouw Rita Teirlynck voor haar werk "Boten op het wad".
Gasten Schilderen Vlieland

22.   Gert Pruik

Nicolaaskerk (Aquarel 50 x 40 cm)

21.   Gert Pruik

Willem de Vlamingh (Aquarel 50 x 40 cm)

23.   Rita Teirlynck

Boten op het Wad (Olie op paneel 50 x 32 cm)