Eylandt Flielandt

Cultuur Historische Vereniging

Gasten Schilderen

Vlieland trekt jaarlijks veel terugkerende gasten, waaronder veel creatieve en kunstminnende mensen. Zij leggen hun indrukken van het eiland vast in beeldende kunst. De Cultuur Historische Vereniging biedt deze mensen tweejaarlijks een podium om die kunst met anderen te delen. Het museum Tromp’s Huys stelt hiervoor met plezier de tentoonstellingszolder beschikbaar.

De getoonde werken zijn te koop en bij verkoop ontvangt het museum een commissie. Hiermee kunnen toekomstige tentoonstellingen mogelijk worden gemaakt.


Het publiek dat het museum bezoekt wordt gevraagd een stem uit te brengen op het meest aansprekende, mooiste of verrassende werk.
Gasten Schilderen Vlieland 2017-2018

Dit maal vond de expositie plaats van 11 november 2017 tot 24 februari 2018. Na de sluiting van deze periode werden de door het bezoekende publiek uitgebrachte stemmen geteld door het bestuur van de Cultuur Historische Vereniging. En dus kon de uitreiking van de Publieksprijs plaatsvinden op zaterdag 24 februari om 14.00 uur in het museum.


Deze publieksprijs werd uitgereikt door ons bestuurslid Tjerkien Bijtelaar, die al jaren lang de stuwende kracht is achter zowel de expositie "Gasten Schilderen Vlieland" als "Vlielander Amateurs". De winnares van de publieksprijs is geworden: Mevrouw Radmila Rusic met het werk getiteld "Reddingshuisje Vlieland". Ze kreeg van het publiek verreweg de meeste waardering voor haar werk.

Omdat de winnares helaas in het buitenland verbleef kon zij de oorkonde niet persoonlijk in ontvangst nemen en werd dit namens haar gedaan door Ankelien Kadijk.

(placeholder)

Gasten Schilderen Vlieland